Filmat, montat, titrat, dosar închis :)

Posted: 27 iulie 2010 in Românii de lângă noi
Etichete:, , , , , , ,

Aseară la vernisajul expoziţiei de fotografii despre Basarabia de Sud (Bugeacul), organizată de Clubul Ţăranului, am putut să strâng suficient material video încât să încerc un mic montaj. „Povestea” realizată de mine a încercat să urmeze un fir  al problematicii zonei, din istorie către prezent. Sper să găsesc şi pe viitor subiecte care să mă facă să îmi consum timpul filmându-le/montându-le:

Despre expoziţie vreau să spun că este ultima dintr-un şir de zece organizate de Institutul Fraţii Golescu. Eu am ratat doar pe cea legată de Basarabia (RM de azi) pentru că mă îndreptam pe 1 Decembrie la „locul crimei”. O iniţiativă pornită de avocatul Mihai Nicolae, la care treptat s-au alăturat şi alţi oameni, şi în urma căreia, eu personal am putut descoperi că în spatele unor denumiri precum Timoc, Bucovina de Nord sau Vidin se ascund oameni, locuri şi istorii. Fotografiile în sine au fost doar pretextul pentru a descoperi o lume necunoscută, în care eram odată mari, după cum bine ne-a făcut să înţelegem istoricul Mircea Dogaru. Prin intermediul blogului fac o invitaţie către toţi prietenii, să mergem să descoperim românii din jur la ei acasă.

Haideţi acasă…

Reclame
Comentarii
  1. Il urmaresc cu placere pe Mircea Dogaru

  2. alin spune:

    D.Dogaru,este cu adevarat linistitor sa sti ca exista totusi o entitate,ceva,care vegheaza asupra acestui popor,dar intreb si eu cu respect ca un om simplu,cand dv spuneti ca noi nu trebuie sa facem nimic…ce sa asteptam? sa disparem cu totii? ca de pierdut am pierdut tot..servicii,case,copii,tara,demnitate,identitate…stiu ca trebuie sa fim modesti sa nu ne depasim competentele,dar cui ii foloseste asta?este drept ca singuri nu rezolvam nimic,eu personal, cel mai marunt cetatean,fiinca am avut,,neobrazarea,,sa intreb ce se intampla cu societatea in care lucrez,de ce s-au refuzat contracte,de ce nu s-au facut creditele cand inca se mai putea,mi-am pierdut slujba dupa 30 de ani de munca exemplara,si eu sunt un exemplu ,,fericit,,in raport cu ce se intampla in tara mea.Si din nou intreb cu respect…ce asteptam? cu totii..sa mai aparam cand nu vom mai avea ce? sa castigam cand totul este pierdut deja?sa ne recuperam valorile cand nu vor mai vrea sa auda de noi?sa incepem sa reconstruim cand populatia scarbita si satula de tot si toate,nu mai vrea sa auda de nimic? Regret cu toata nestiinta mea de om simplu, mie greu sa mai cred in minuni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s