Se rezumă totul la bani?

Posted: 19 Februarie 2011 in La vie en rose
Etichete:, ,

BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANIBANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI BANI

Cred că ați înțeles ideea… Nu știu cum se face dar 99% din lumea din jur parcă trăiește și își motivează acțiunile conștiente prin foame. Și nu e foamea aia din stomac ci o foame de avere, la unii nejustificată.
Lăcomia e în firescul lucrurilor, e de când lumea și pământul dar totuși de ceva vreme încoace la români a întrecut orice măsură. E ca o obsesie generalizată.

E criză, o aud zilnic și m-am săturat. E criză dar parcă nici nu găsim ca soluție să muncim un pic mai mult, ci dorim metode de îmbogățire ușoare.
Am luat și noi din metehnele clasei politice fanariote care ne conduce de mai bine de 20 de ani.

E criză și cuvântul ăsta sperie masele votante de Dan Diaconescu. La nivel de țară nu văd să fie vreo criză reală, criza reală a fost când am vândut pe nimic și puținul pe care l-am avut, pentru că n-am fost în stare să-l gestionăm și pentru că s-au dat șpăgi mari să se vîndă la prețuri mici. Și a mai fost o criză reală când unii s-au împrumutat în disperare, atrași de „credit doar cu buletinul”.
Acum nu suntem în criză pentru că nu mai avem nimic, ar trebui să fie în criză băncile, multinaționalele, farmaciile, cazinourile. Nea…

Noi suntem niște sclavi. Cei care au muncesc corect și câștigă BANI mai serioși sunt salahoriți în multinaționale și ajung să nu mai înțeleagă nimic din ei. Cei un milion și ceva de bugetari s-au obișnuit cum funcționează sistemul și merg la muncă din inerție, neașteptând în vreun fel ziua de mîine. Și ei și restul așteaptă să vină din cer ceva, o schimbare, orice. Numai că nu o să vină de la sine, o să fie și ei o generație pierdută, cum au fost și cei care au trăit în comunism, cum au fost și generația anilor ’90. Statul român e unul falimentar. Dacă vă încălzește cu ceva, în situația noastră mai sunt și multe alte state. Oamenii care viețuiesc în cadrul granițelor României sunt lipsiți de setea de dreptate, adevăr sau alte idealuri. Vor bani și… cam atât. Ceilalți care fug peste hotare trag din dinți acolo care să le asigură o bunăstare, copii lor urmând să crească într-o societate și o lume în care vor fi priviți ca niște emigranți.

Criza nu este una financiară ci una morală.

Anunțuri
Comentarii
  1. sandu spune:

    Interesant articol, si foarte corect spus despre faptul ca asteptam sa ne faca cineva „minuni”. am fost invatati ca la vecini e mai bun, e mai mare, e mai gustos… si ne-am pierdut ca personalitati, nici nu stim ce ne place si ce ne dorim. ne place tot ceea ce le place europenilor si americanilor, doar pentru faptul ca ei sunt europeni si americani.
    pacat… dar adevarat

  2. catalin spune:

    Presupun ca ai dreptate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s