Ganduri de 27 Martie

Posted: 26 martie 2011 in Basarabia mon amour
Etichete:

Sunt in autocarul spre Chisinau, mai avemm putin si ajungem la frontiera.
Suntem 40 de oaemni intr-un autocar de 60 de locuri, semn ca ceea ce simteam in privinta acalmiei spiritului unionist e real. Nu-i problema, il inviem.

Merg spre Chisinau pe 27 martie, la fel cum am facut-o si in ultimii doi ani. Sper sa o pot face toata viata mea. Primul an am fost putin arestat, anul trecut a fost teribil de frumos.

Sunt cateva manipulari pe care le-am auzit vehiculate in ultima vreme, bune de propaganda ruseasa atat de prezenta in Republica Ribbetrop-Molotov.

Una ar fi ideea ca RM trebuie sa creasca singura economic, cultural si ce mai vreti. Sa fie Gradina Domnului pe pamant, bineinteles(sic) in spatiu romanesc. N-as vrea sa distrug sperantele unor creduli prostiti de pragmatismul premierului Filatovici, dar RM nu are cum sa se dezvolte ca o Tara, pentru ca tocmai asta nu este. Este cand o provincie cand o Raspublica, nimic neputand-o face ca oamenii din ea sa-si doreasca sa traga pentru un ideal „national” maldavenesc. Capitalurile financiare nu vor fi niciodata in mana bastinasilor si asta va face ca Rm sa fie mereu la rascruce de drumuri.

O alta idee e ca rusificarea din RM este comparabila cu englezificarea din Romania. Comentatorii de profesie incearca sa inoculeze aceasta idee mintind de ingheata apele. Pai, dragilor, in Romania 99% din populatie nu cunoaste limba engleza. Nu auzi pe nimeni in autobuz „Give the money to the front please” si aceasta limba pe care o auzim in filme nu a fost impusa acolo cu sangele bunicilor si strabunicilor nostri. Rusificarea continua este o problema in Basarabia, iar exemplul unora care sa nu vorbeasca limba ocupantului ar fi un inceput bun, ce trebuie continuat cu o ofensiva mass-media romaneasca, nu cum a fost cazul Jurnalului TV care a inceput sa bage filme in limba rusa publicului sau, care se uita la acest post de televiziune tocmai pentru ca emitea in limba de „stat”. 10 cuvinte in limba engleza importate de noi nu echivaleaza cu conversatii intregi purtate in rusa pe strazile Chisinaului.

O alta himera este primirea RM in UE. Cand or zbura porcii! Unii, mai conspirationisti de felul lor, chiar spun ca Rusia are interes  pentru asta, ca sa aiba si mai multi agenti de influenta in UE. Generatia McVolga, trezirea, RM cu Transnistria nu va intra nicicand in niciun UE, iar interesul maicii Rusia e sa va tina in incertitudine, zona tampon dorita de toti.Voi veti emigra, care prin Romania(la voi acasa), care prin vest, care prin est. Iar visul generatiilor care au fost ianintea noastra, care voua vi se pare anacronic sau demodat…

Le vom face rand pe rand pe toate, daca eu mai vreau si tu mai vrei…

Reclame
Comentarii
  1. Constantin spune:

    Pai si daca tu mai vrei si eu mai vreau () !

  2. marrynet spune:

    Bravo George! Sa ne-ajute Dzeu sa devenim o Tara Mare, O Romanie Mare!!! Traiasca, Traiasca, Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca!!!

  3. Luciditatea acestei analize e de nivel prezidential si la Chisinau, si la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s