Unirea pe stomacul gol

Posted: 6 aprilie 2011 in Basarabia mon amour
Etichete:, , ,

Discuție prilejuită de manifestația din 27 martie între un polițist și un prieten, Chișinău, România Mare: – Vine și George? – Nu cred că vine, s-a cam lăsat… – Ei nu vine, ăsta vine și când o fi bătrân!

Poate de multe ori aș vrea să nu mai vin dar ceva, de care mă întreabă toată lumea și nu știu să le zic ce e, mă face să merg înainte.

Când vine vorba de acțiuni concrete, toți sunt blazați, prima chestie pe care dau vina pentru neparticiparea lor în ceva mai serios fiind lipsa fondurilor. Eu știu că mulți au impresia că în viață totul se rezumă la bani, dar lucrurile nu stau chiar așa.

Suntem într-o situație anormală. Avem două state a căror populație este majoritar românească dar este ținută prin diferite tehnici departe una de cealaltă: de la propagandă sovietică moldovenistă până la teorii mai noi în care ni se explică că avem aceeași limbă, istorie comună dar acuma gata, sunt două state care trebuie să își vadă fiecare de viața ei, eventual președinții lor se vor găsi pe la summiturile UE  să cinstească un pahar de șampanie.

O situația anormală menținută în viață de un stat cotropitor, pentru ca asta e Republica Ribbentrop-Molotov acum- un stat ocupat, nu se va schimba prin acțiuni din sfera normală, a relațiilor politice, diplomatice, sociale, economice(da, și economice, atâta timp cât cvasi-totalitatea capitalului de peste Prut e rusesc). O situație anormală nu o schimbi dacă îți dă statul român bani să faci unirea cu Republica Moldova prin concerte și sindrofii bahice, ci o schimbi prin reacții anormale, care nu sunt anticipate de adversar.

Ultima bătălie pentru Basarabia se duce anii aceștia pentru anihilarea spiritului unionist din mintea și sufletul românilor. Dacă își ating obiectivul GATA, avem monstruoasa invenție sovietică – națiunea moldovenească- intrată nu doar pe google și pe wikipedia ci și în imaginarul comun.

Banii sunt o unealtă dar nu sunt cea mai importantă. Oamenii se schimbă prin oameni, nu prin bani. Unirea se va face pe stomacul gol sau nu se va face pentru că odată ce ai burta plină și ajungi la bucate, începi să fii comod, să inventezi scuze, să te complaci cu gândul că odată am luptat și eu pentru unire dar nu s-a putut.

Acel ceva nu vine de la bani ci de la ce avem în noi.

Reclame
Comentarii
  1. Constantin spune:

    Pai cam toate actiunile pe stomacul gol si le-am facut () ! Noi am pus bani de la noi dar banii intradevra nu conteaza ci oamenii.Nimeni nu se asteapta prin 1916 ca Sfatul Tarii sa voteze UNIREA CU TARA MAMA dar uite ca peste 2 ani sa facut UNIREA,asa ca Georgica NOI SUNTEM MAI APROAPE DECAT CREDEM DE UNIREA CU TARA MAMA !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s