Lumea întreaga e o scenă

Posted: 7 iulie 2011 in La vie en rose

De când suntem mici începem să ne prefacem. Că ne e rău și nu putem veni la școală, că ne-a mâncat pisica tema, că nu ne pare rău că celălalt e mai tare decât noi.

Treaba avansează cu vârsta și devine cronică la maturitate. Se inventează chiar un cuvânt atrăgător: DIPLOMAȚIE. Ce altceva sunt politicienii noștri dacă nu niște actori de duzină? Neputincioși și impotenți în a putea schimba ceva, își joacă rolul de nevoie, în silă, mulțumiți că trăiesc în alte condiții decât restul. Inadaptați la societate, fiecare din noi încearcă să-și joace rolul lui mic, de rotiță care se face că lucrează. Trebuie neapărat să nu spunem cu voce tare ce gândim. Cui nu reușește să-și spună replicile i se șoptește sau sare din distribuție, luând-o razna. Nu sunt normali!

Treaba asta se aplică în toate domeniile. Două cazuri de experiențe personale:
– basarabenii din România – unii dintre ei au devenit cameleoni de mare clasă. În România se plâng de comuniști, deznaționalizare și se recomandă ca fiind români. Să-i vezi la dezbateri, ce victime sunt ei, cum au fost ei fix acolo în mijloc pe 7 aprilie, cum s-au bătut… Vă prindeți singuri că în episodul viitor, când trec Prutul, devin pragmatici și mai.. diferiți așa, față de românii din Țară.
– „societatea civilă” din România, cel puțin aia pe care o vedeți la televizor e reprezentată de indivizii care au fost atât de proști încât nici rolul de politician nu au fost în stare să-l joace. Promotorii drepturilor omului cu toții, când e să i se încalce cuiva drepturile se uită în altă parte, neputincioși. Au niște pretenții de activiști sociali de te doare capul. În general toacă banii proștilor și nu lasă nimic în urma lor. Te prinzi de esența lor rapid: -Cum , să stau eu toată noaptea sa facem asta???? – Să pun bani DIN BUZUNARUL MEU, da’ ce-s prost?

Nu cred în ce fac, nu sunt cine spun dar se machiază/aranjează, încearcă să vorbească elevat și își joacă rolul care trebuie. Asta e o alta definiție la cum spunem în mod NORMAL la a avea un serviciu care te „motivează” , a fi „fericit” căsătorit, a merge la bere cu „prietenii” și lista continuă tot așa.

Când o să ajung să încep să joc și eu un rol în șaradă, luați un pistol și scurtați-mi suferința, vă rog mult!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s