Îmi poate explica cineva?

Posted: 18 August 2011 in Basarabia mon amour

…de ce Andrei Butnaru, băiatul din poza din stânga, e rus din Republica Moldova și studiază deja de un an în București, pe banii mei, pe posturile etnicilor români? Ca să fie imaginea completă, Andrei scrie și la Kommersant(dați voi un search pe Google să vedeți despre ce e vorba).

…de ce Leva Nicolae, apărător al ideologiei moldoveniste și promotor al siteului moldoveni.md a beneficiat de două burse ale statului român la programul de masterat: prima oară ca cetățean al Republicii Moldova de etnie română apoi ca cetățean român.

…de ce când am încercat să vorbesc cu niște fete din Serbia venite la o tabără pentru aceiași etnici români, ele mi-au zâmbit galeș și mi-au răspuns în engleză: „we are supposed to be of Romanian descent”.

…de ce doi elevi și un profesor de la liceul românesc din Nisporeni au trecut printr-o serie întreagă de peripeții ca până la urmă să nu mai vină într-o tabără organizată de câțiva oameni inimoși în Gorj: în ziua când au fost chemați de funcționari să-și ridice viza (15 august) au găsit poarta consulatului român ferecată pe motiv de Sfânta Maria.

Anunțuri
Comentarii
 1. George, esti sigur ca primul „element” e rus get-beget si nu maldavan ? Nu prea am auzit cazuri de-astea, de rusi cu nume de familie neaose romanesti…

 2. Spetcu spune:

  Mădăline, îmi pare bine că termenul „maldavan” impus de mine a ajuns să denumească larga categorie de mutanţi care cuprinde printre altele şi 95% dintre „tinerii basarabeni”. Totuşi ce belesc cele nşpe servicii secrete din România, de pot veni la studii la noi toate scursurile mutante incapabile să lege 3 vorbe în limba română?

 3. constantin spune:

  Draga George, nu fii trist.Ca in Romania vin sa invete rusi, sarbi, moldoveni, si care numai prieteni nu ne sunt, asta-i viata.Durerea mare este ca azi, in Romania, romanii au devenit dusmanii romanilor.Dar cei mai mari dusmani ai romanilor au fost , sunt, si vor fi, cei ce au condus aceasta tara dupa 1990.Pana in ziua de azi.Noi nu am avut si nu avem dusmani mai multi si mai mari decat acesti tradatori:parlamentari, guvernanti, politicieni locali.Aproape toti.Cu mici, foarte mici exceptii.Cat despre moldoveni, maldaveni, rusnaci, ori alti nefericiti…..poate vor ramane cu ceva adevarat romanesc in „tartacutele” lor.Sa fii iubit si niciodata trist.

 4. stancu spune:

  si totusi, baiatu din poza e rus, moldovean sau roman?

  • Stan Stancu spune:

   Tot nu sunt lamurit, Andrei Butnaru â, e rus, maldavan sau roman (oltean get-beget). Daca e ultima varianta, atunci a tepuit sistemul rau de tot pentru a obtine un loc moca in caminele fratilor nostri de peste prut… Va rog sa imi spuneti si mie unde a fost facuta poza … va multumesc anticipat! Acum face master-ul parca si lucreaza ca translator. Si altceva … un tudent roman se poate inscrie in OSB?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s