Fă NAȚIONALO!

Posted: 6 septembrie 2011 in Foot
Etichete:, , , ,

Te-am iubit instant, de când te-am cunoscut. Eram la țară, ne pusesem ceasul la 3 noaptea ca să ne trezim, toată familia, să te vedem: jucam cu Columbia. La 3 fără un minut eu tresar din pat și mă trezesc. Mă vede mătuși-mea și îmi zice să mă culc, că ne trezește ceasul când începe meciul. Țrrrrrrr, bătrânul orologiu întârziase, eu fusesem mai rapid cu un minut.
Și ce vară a fost aia când te-am cunoscut. Vaaaaai, ce supărat am fost că la meciul cu Elveția mi-a fost rău și n-am putut să văd tot meciul, credeam că din vina mea am luat bătaie! Ce-am țipat ca nebunul când le-am tras-o la argentinieni, ce am plâns după aia când suedezii ne-au bătut la penaltiuri. Și acum dacă aud de Ravelli sau Brolin mor.

Aveam după aia breloc cu Răducioiu. Mi-a plăcut de prostul ăla cu figuri. Eram copil, când am crescut am prins drag de Hagi și a devenit el REGELE MEU (așa era primul meu steag, vopsit cu sprayul în clasa 9-a). M-ai bucurat mulți ani și m-ai făcut mândru că sunt român.

După aia eu am crescut, tu ai îmbătrânit și ai început să porți haine de bagaboantă, ca să pari mai tânără. Rând pe rând au plecat Hagi, Popescu, Petrescu, Dorinel. Și în loc au venit niște harfiști, niște cocalari de discotecă pe care îi vedeam mai mult în revistele de scandal decât la meciuri. Și știrile au început să fie altele, nu mai erau cu fotbalul, cu tactica, erau cu barurile și cu președinții de club. N-am mai dat bani pe ziarele de sport, erau totuna cu revistele porno, doar că mai ieftine.
Mergeam deja la meciuri și mi-am impus să te iubesc. George, TREBUIE! Îmi ziceam că merg pentru ROMÂNIA, nu pentru
jucătorii pizdii. Pentru o idee, pentru țară, pentru rămășițe de patriotism aruncate în teren. Dar cum a luat-o razna societatea noastră și ne-am pervertit, așa s-a întâmplat și cu tricolorii noștri…

Stăteai în genunchi, eu te strigam să-ți revii. ROOOOOOMÂNIA! Eram la Rotterdam și prima oară m-am prins că eram din alt film. 20 de inși, cântam, încercam să îți fim alături. Din spate, populația adunată de la cules căpșuni urla, arunca cu semințe, scuipa. Nu pentru tine, către noi, din cauza noastră nu puteau ei să stea jos și să crape semințe. Nu i-am convins să te susțină, dar măcar începuseră să cânte și ei ceva: „Muiștii din primul rând, muiștii din primul rând”.

Eram cât pe ce să te înșel! Anul trecut, când stăteam la Chișinău, m-am dus la sora Moldova. Mai mai cântam de răgușeam acolo, cu frații. Îmi era dragă asta mică, frumușică, tinerică, mai mai mergeam cu ea să ne distrăm, când hop, aud pe câțiva boi că o strigă în rusă: Vperiod, vperiod. Mie s-o ard cu ciudații nu mi-a plăcut niciodată și nici anomaliile istoriei, așa că am lăsat-o pe fata tinerică să se distreze singură, cu boii ei, de care mă voi ocupa în alt episod.

Diseară ai meci. Ăștia care au supt de la tine atâția ani și, în concepția societății noastre mult prea bolnave, au ajuns oameni mari (știi tu care, Sandu, Dragomir), ți-au făcut stadion pe spatele lui Oprescu, că tre să ajungă președinte. E modern, e nou, e urât ca dracu. Nu o să fie voie cu bannere, cu torțe, cu bețe de steaguri, cu LIBERTATE. Așa s-au gândit ei că țin departe de tine derbedeii. O să fie popcorn, o să fie hotdog, o să fii pași, o să fii pâini măi. Eu te-am iubit mult, am fost și-n Andorra pentru tine, dar pe stadionul ăsta nou nu calc în veci, la pușcărie nu mă duc de bunăvoie. Oricum acuma nu puteam, că am interdicție, mă iubesc jandarmii. Nici nu știu dacă o să te văd la televizor, mi-e frică să nu mă supăr dacă nu o să te mai cunosc.

Fă naționalo, o vorbă îți mai zic: mie mai nu-mi pasă că ești proastă în ultima vreme și că te bat toate celelalte naționale. Vreau doar să nu mă trădezi, vreau să te văd că vrei, vreau să fii în continuare NAȚIONALA MEA CARE LUPTĂ. Prostia o înțeleg, trădarea niciodată. Fii alături de mine și o să fiu și eu acolo, să strig HAI ROMÂNIA! După aia o să vină lucrurile de la sine, ies iar oamenii în centrele orașelor de bucurie, și nopțile vor fi iar cum au mai fost.

Reclame
Comentarii
 1. boogy.sud spune:

  frumos george,respect:D,MUiE Sandu si Dragomir

 2. Un SUD-ist spune:

  Dati-ne fotbalul inapoi
  Asta este un gunoi
  Peluze inchise, stadioane goale
  Prea multi ultrasi in spitale
  Jucam acasa-n deplasare
  Fenomenul nu dispare
  Sa se stie la puscarie
  Corleone tre` sa fie

  Muie F(uram) R(omanilor) F(otbalul), LPF, Mircea Sandu, Mitica Dragomir, Gigi Becali, Ioan Becali, Virgil Becali, George Copos, Cristi Borcea, Marian Iancu, Mititelu, Jandarmeria Romana etc etc.

 3. fostulomrau spune:

  Cine crezi ca e mai raspunzator de starea fotbalului romanesc? Sandu sau Dragomir?

 4. dadatroll spune:

  Hai nu exagera nici tu ca problema nu e ca ii vedem pe cocalarii astia prin discoteci ci cai vedem pe teren.

 5. Dan spune:

  Frumos text, dragul meu. Cu toate derapajele pe care le inteleg … Cum spui, cei din teren nu mai simt Tricolorul, Tara, Patria … Te imbratisez, de parte.

  Dan Tomozei

 6. dan puric spune:

  raveli si cu brolin
  mori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s