Legea privind organizarea adunărilor publice

Posted: 19 septembrie 2011 in Mes "amis"
Etichete:, , , , ,

Bună seara români!
Astăzi tocmai a luat sfârșit dezbaterea publică privind proiectul de modificare a Legii privind organizarea adunarilor publice. Un proiect dezastruos propus de Ministerul de Interne condus de Traian Igaș, mie în sută alcătuit de „mințile lucide” de la Jandarmerie și făcut spre liniștea ciocoilor care ne conduc.

Să vă zic pe scurt despre ce e vorba, deși voi nu prea vă osteniți să ieșiți la proteste (da, bine, ne-am văzut totuși odată, în Piața Universității, când erau revolte la Chișinău, dar atunci erați solidari, nu protestatari): nu ai voie să faci nimic spontan, totul se anunță la primării cu 7 zile înainte, ei decid unde ai voie să protestezi (în niciun caz pe la guvern, parlament sau cotroceni), faci ceva ce nu e pe placul Jandarmeriei – 200 de milioane amendă. Ca să fie imaginea completă, cei care vor aprecia gradul de risc al unei manifestații vor fi tot jandarmii…

Eu sunt mai rudimentar de felul meu. Iau exemple din Republica Moldova… Legea adunărilor publice de acolo, adoptată în 2008, pe vremea COMUNIȘTILOR. Articolul 12, punctul 5:

Nu este obligatoriu de a notifica autoritatea administraţiei publice locale prin declaraţie prealabilă în cazul întrunirilor cu un număr redus de participanţi. Dacă organizatorii unei astfel de întruniri solicită anumite servicii din partea autorităţii administraţiei publice locale sau doresc să monteze construcţii temporare, ei depun în acest sens o declaraţie prealabilă în scris, cu cel puţin o zi lucrătoare înainte de data desfăşurării întrunirii.

Mai pe scurt, ești până în 50 de oameni, nu mai te complici cu birocrația, îți faci protestul în voie.
Noi, mai deștepți, am inventat un act care se cheamă autorizație. Ca să ținem „elementele huliganice” la distanță, să nu pățim ca Ceaușescu.

Am scris un email, ca simplu cetățean:

Să vedem dacă îmi răspund…

Reclame
Comentarii
  1. […] Legea privind organizarea adunărilor publice Blogroll […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s