Vlada Ciobanu

Posted: 19 septembrie 2011 in Basarabia mon amour
Etichete:

Vlada Ciobanu este o bloggeriță de prin părțile Chișinăului.
În articolul Pentru neam și țară, ea încearcă să le explice fraților de peste Prut că spiritul lor civic tre să-și facă simțită prezența nu doar când vine vorba de identitatea națională ci și de probleme stringente: sănătatea, învățământul, salamul stricat din alimentare.

Prietenul meu, Pavel Munteanu, îi răspunde pe FaceBook:

cei cu limba şi neamul se mobilizează pentru că asta îi doare mai tare.
dacă pe Vlada o doare salamul fără carne şi brânză cu mucegai, să acţioneze.

Îi răspund și eu Vladei, deși pare o fată tare frumușică și deși nu e bine să te pui cu bloggerii.
Sora mea… Vlăduța… ceea ce numești tu o țară de fapt e un stat eșuat din start, care nu are pe ce baze să supraviețuiască. Tu invoci niște argumente precum spirit civic într-o margine de imperiu (care imperiu, deja e o opțiune de preferințe politice, Lupu ți-ar spune că imperiul fașîst român, Ghimpu că imperiul rus iar Filat ți-ar spune în funcție de care dă mai mult). Temelia unei clădiri este cea mai importantă în rezistența la cutremure. Ei bine, respublica în care trăiești n-are temelie. Pentru că oamenii mai cultivați din ea, care ar trebui să stea la baza ei, sunt nevoiți să se lupte pentru „neam și țară” pentru a putea dormi liniștiți cu ei înșiși noaptea.

E pragmatic ce spui tu, la fel de pragmatic ca și premierul vostru. Dar nu are fundamente reale. Peste un an tu nu o sa mai crezi în asta, dacă (deși nu se va întâmpla) vei ieși vreodată să faci un protest împotriva salamurilor expirate din magazin nu vei strânge mai mult de 5 oameni. Pentru că inima și stomacul sunt două organe diferite.

Succes în a trezi spiritul civic în cetățenii unui stat-fantomă!

Reclame
Comentarii
  1. […] Vlada Ciobanu, salamul fără carne şi brânza cu mucegai – o variantă mai puţin cretină a celebrei fraze cu “nu limba ar trebui să ne intereseze, ci ceea ce punem pe limbă”. AKPC_IDS += "23832,"; […]

  2. VladimirT spune:

    Imi pare ca tu incurci niste lucruri, poate ca din cauza ca nu esti prezent in Moldova. Se pare ca nu ai inteles ce s-a avut in vedere in textul initial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s