Când vine vorba de reprimarea manifestațiilor, MAI nu mai are bani de hârtie?

Posted: 11 Octombrie 2011 in Mes "amis"
Etichete:, , , , , ,

Am participat la dezbaterea organizată de Ministerul de Interne azi privind noua lege propusă de Jandarmerie pentru adunările publice. Și prost am făcut. Mă revoltasem anterior aici.

Băieții de la „lege și ordine” căutau dovada că au realizat consultarea societății civile. După o primă dezbatere în 20 septembrie, la a doua au ”uitat” să aducă modificările la lege făcute între timp. Sau n-au avut bani de hârtie, cert e că participanților la dezbaterea publică nu le-a fost oferit noua formă de lege pe niciun suport.

Și ONG-iștii și ceilalți prezenți trebuiau să vorbească pe “neve” despre o lege esențială pentru viitorul oricărei forme de societate civilă. După o oră și de bătut apa în piuă, reprezentanții asociațiilor prezente au părăsit sala, continuarea nemaiavându-și rostul. Niciun cuvânt despre asta pe siteul MAI, unde totul e bine și frumos

Într-un stat democratic, în care forțele de ordine servesc drepturile cetățenilor, adunările publice trebuie doar anunțate, nu trebuie să mergi să iei vreo aprobare (care între timp a devenit autorizare, 3 săptămâni i-a luat colonelului Moise de la Jandarmerie să schimbe între ele aceste două cuvinte care sunt sinonime). La noi jandarmii refuză să schimbe varianta legii făcută de ei și invocă o decizie a Curții Constituționale, ba chiar și CEDO. Vă dați și voi seama că sunt niște minciuni sfruntate, nu asta îi împiedică să schimbe cuvântul autorizare cu înștiințare, ci frica că se pot trezi cu oamenii protestând și ei să nu poate împiedica asta.

Cea mai tare fază e că acest colonel Moise a adus legea 4/2008 privind manifestările sportive ca argument pentru legea care va înmormânta orice protest în România. Păi manifestările huliganice care au loc din ce în ce mai des pe stadioane sunt un exemplu pentru mitinguri?

Anul e 1984, sau dacă nu e, mai avem puțin și intrăm în el. La mulți ani!

Anunțuri
Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s