Jurăminte

Posted: 4 decembrie 2011 in Basarabia mon amour
Etichete:, , , , , , , ,

Unii se înghesuie prin săli aglomerate și îmbâcsite pentru a jura în cor credință României. Vor hârtia/cetățenia care le permite să meargă să fie sclavi prin alte țări.

Ai mei jură credință patriei lor din iubire dezinteresata, afară, în frig, fără să fie poftiți înuntru, fără să ia vreun certificat pentru asta.

La mulți ani vouă, astora ca mine!

Reclame
Comentarii
 1. Tatiana Miron spune:

  Admirație și respect !

 2. Viorel Badea spune:

  Buna, George ! In primul rand, felicitari pentru actiunea voasta de la Chisinau de Ziua Nationala a Romaniei. Este foarte important sa nemanifestam cu demnitate si hotarare dragostea noastra de Neam si Patrie. Pe de o parte. Pe de alta parte, trebie sa invatati si voi sa nu mai generalizati pentru ca: 1. Juramintul de credinta pentru redobandirea cetateniei nu se mai face in cor; 2. Si printre cei care „se inghesuie prin sali aglomerate si imbacsite” sunt cel puti la fel de romani ca cei care isi striga identitatea in strada. Intr-o zi cand aveam audiente la cabinetul din Chisinau, vine la mine un batran care avea peste 90 de ani. Venea direct de la spital. Imi zice: „domnule senator, eu m-am nascut in Romania Mare, am luptat in razboi pentru Romania, vreau sa mor roman !” Acest batran, Ion Bostan, si-a depus juramantul de credinta fata de Romania intr-una dintre salile acelea imbacsite de care vorbesti tu. Iar eu zic ca eroul Ion Bostan a rostit cu vrednicie, cu dragoste, cu responsabilitate si cu cateva octave mai jos juramantul de credinta fata de tara noastra, Romania.

  • romanbasarab spune:

   George e un luptator si se comporta ca atare. E nevoie de oameni ca ei. Schimbarile nu se fac la catedra ci in strada.
   Ambele pareri sunt corecte: prima reflecta un protest fata de faptul ca cei din Basarabia ar trebui sa isi ceara drepturile in strada , in mod colectiv si nu individual; a doua este si ea corecta deoarece acesti romani abia dupa 2009 au inceput sa aibe curajul de a se manifesta. Sa nu uitam sub ce regim au trait acesti romani pana in 2009 si la ce presiune manipulatorie au fost supusi.
   Timpul insa a rezolvat aceasta problema. Romanii de pe ambele maluri acum au curajul de a rosti adevarul. E timp sa fim iar un singur stat . Noi , cei din Romania avem o datorie morala fata de cei din dreapta Prutului, pe care istoria ia uitat .
   Media de aceasta data nu a mai avut cum sa nu raspunda pozitiv la cele 2 manifestari organizate. La Alba ne felicitau oamenii pe strada pentru ceea ce facem.
   Putini insa stiu cata daruire si sacrificiu exista din partea unor persoane pentru ca acest deziderat sa se intample. Romania e o tara mare cu oameni mari , care vor reusi sa faca schimbari importante.

 3. elena spune:

  fiori ai dragostei de patrie…nu ne face mai romani decat suntem niste foi, in venele noatre va curge mereu sange de roman!

 4. Razvan spune:

  Frumos. Noi (sau cel putin o parte dintre noi) fratii din Romania Mica nu v-am uitat si asteptam cu sufletul la gura ziua cand vom putea afirma din nou…Reintregire!

 5. Tot respectu,voua ce a-ti jurat credinta in fata Ambasadei in asa o zi de importanta.Perspnal nu vad diferenta unde si in ce conditii , important sa vina din inima si cu sinceritate.

 6. Ion Guzun (Criuleni) spune:

  Sigur că sunt și de acei care doresc să devină sclavi în alte țări, dar ai uitat că aceștia a au fost sclavi străinilor de peste 70 de ani în mod violent răpiți… Apoi și acei care sunt români din țara mamă au plecat în sclavie și cerșit…
  Uite că de acea categorie de oameni care plâng pentru că nu pot redobândi cetățenia nimeni nu scrie și nu se îndură să le ajute, iată durerea.
  Apoi migrarea a existat mii poate milioane de ani și astăzi nu-i motivul de criticat, fiindcă prin astfel de critici se naște ura.
  Sunt deacord că trebuie de ridicat economia și sunt gata să sprijin acest proiect dar nus la guvernare doritorii de a susține.

 7. Felicitari pentru toti ce faci, George!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s