România ipocrită

Posted: 16 ianuarie 2012 in La vie en rose
Etichete:, , ,

Românii trăiesc mult mai prost decât grecii. Dar n-ar vrea să fie în situaţia grecilor: „săracii, îi aşteaptă zile grele”. Ei na, vor ajunge ei vreodată să trăiască la fel de prost?

Românilor le place să vadă că alte naţii sunt hotărâte şi luptă pentru drepturile lor. Chiar îi admiră… Vezi cazul grecilor, care fac violenţe greu de imaginat cu fiecare ocazie. Când în sfârşit se întâmplă ceva, sunt consternaţi şi găsesc apelative cu uşurinţă: huligani, golani, haimanale, mai nou ultraşi.

Se şochează când văd o maşină incediată dar uită că atunci când au fost ei arşi la buzunar, băgau Dansul penguinului în faţa Guvernului. Neam de artişti! Plâng după bordurile stricate dar uită de cele ale lui Videanu, plătite însutit de noi.

Greţoşii lideri ai opoziţiei noastre sunt atât de slabi încât nici nu pot să-şi asume manifestaţiile de protest naţionale. La miting, PSD-ul şi-a trimis acoliţii din asociaţiile de studenţii, care însă au fugit rapid ca potârnichile. Liderul lor a declarat  că a decis să asculte sfatul jandarmilor pentru că nu poate controla câteva sute de studenţi şi aceştia puteau fi atraşi în manifestările violente: „Nu am vrut să fim consideraţi huligani”. Şi iată, încă un candidat la premiul Nobel pentru pace!

Hai să nu considerăm că marea tragedie a ţării noastre sunt protestele de la Universitate. Sunt o şansă ca cei de pe fotoliile moi să tremure puţin şi să mai renunţe, măcar vreo 25%, la aroganţa cu care ne-au tratat anii ăştia.

Nu mai fiţi ipocriţi, dacă unii vor să iasă în stradă, aplaudaţi-i că aşa aţi ieşit şi din comunism, nu fiţi voi Ceauşescu 2:

Reclame
Comentarii
  1. […] outside your firewall România ipocrită Reply With […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s