Sunt fericit. Cel puțin câteva zile pe an (FOTO. VIDEO)

Posted: 16 mai 2012 in Basarabia mon amour
Etichete:, , , , , , , , , ,

Sper că nu pornim vreo leapșă cu fericirile astea dar dacă fratele In e fericit, nu aș putea să fiu eu mai prejos.

Motivul bucuriei mele, tristețea altora: mii de oameni în stradă la Chișinău strigând unirea, renăscând un curent pe care toți îl vedeau deja îngropat dar căruia constanța și determinarea au reușit să-i dea vigoare.

Ladies and gentlemen, 200 de ani, ACTIUNEA 2012:

Publicam anul trecut o vorbă pe FaceBook care e cam așa: If the kids are united they will never be divided.
Mă bucur că în 2012 băieții au știut să fie uniți. Nu doar în Basarabia ci în tot spațiul românesc. Și nu e vorba de sexul persoanei (cum nici când zic țăran nu mă refer la cineva de la sat) ci de curaj și onoare. Că mulți au fost fetițe, asta deja nu mai contează, vor muri încet de frica propriei umbre.

Referitor la reprezentantele sexului frumos, la Chișinău au fost forță la marșul din 13 mai. Au strigat cot la cot cu noi, ba chiar pe la ambasada Turciei, când ne oprisem noi din cântat erau ele cele care dădeau tonul.

Și nu au fost doar tineri, cot la cot cu noi mulți oameni frumoși aflați la vârsta a treia. O doamnă a ținut neapărat să mă felicite, spunându-mi că e minunat ce facem, că am reușit să scoatem studenții. Și să nu fiu trădător ca Roșca, că dacă voi fi o să aibă ea grijă de mine 🙂 Am descumpănit-o când i-am zis că-s din București dar a continuat cu sfaturile. Tragedia ei era că participase la toate manifestațiile din perioada Redeșteptării naționale de la Chișinău, vine și la mitingurile organizate de noi dar pe copilul ei, student, nu-l interesează, stă acasă și doarme. I-am zis doamnei, vă spun și vouă: ori e, ori nu e. Important e ca ăștia care suntem să fim deștepți si să dăm tonul pentru restul celor care dorm.

Am spus și-n timpul marșului (care a fost lung ca o zi de post, 7 kilometri), adevărata vedetă a fost Patricia. O vedeți în poza de mai jos. Când parcă și mie mi se înmuiaseră picioarele, am văzut-o pe asta mică cu tricolorul, cum merge lângă noi, și am prins putere. Felicitări mamei ei, cu astfel de oameni e imposibil să nu reușim!

Am avut o zi frumoasă de duminică la Chișinău, când am fost fericit că m-am aflat printre ai mei.
Mai departe… va scrie în cartea de istorie, dacă suntem suficient de încăpățânați, fiecare din noi, să credem și să acționăm.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s