Jurnal de campanie- ziua 3: INTERVIUL

Posted: 19 Noiembrie 2012 in Campania electorala
Etichete:, , , , ,

în timpul unei campanii electorale, unul din punctele importante este relația cu presa. Iată primul interviu acordat de mine, la acest început de campanie pentru C.A.NEWS (mai detaliat pentru celebrul jurnalist Cristea Alin din nu mai puțin celebra Brăila și tanti Elvira). Nu uitați ca pe 9 decembrie să mergeți la vot și să alegeți pe cei care aleg Basarabia, conform www.pactbasarabia.ro.

Redăm întrebările /răspunsurile de la C.A.News:
Alin Cristea: Multe persoane, dar si mass-media, spun despre tine ca esti “un lider pentru unire”. Cum a fost acest parcurs si ca sa fiu mai literar, ce te-a manat in lupta?
George Simion: În primul rând trebuie să le mulțumesc părinților mei. Serios vorbind, nu am vreun motiv de mândrie, altul decât că mi-am adus contribuția la renașterea unei mișcări care trebuie să furnice orice șiră a spinării care mai e dreaptă în spațiul nostru național.
Să ne vedem noi visul realizat, că deja și mie mi-e silă de cuvântul lider în contextul în care suntem. Lumea e sătulă de falșii ăștia care
se dau drept lideri. Ce-am făcut eu să spună unii că sunt un lider? Câteva mitinguri mari și puțin răsunet? Hai sa facem treaba, că asta
ne lipsește.
Parcursul nu a fost, va fi. Am mai zis-o, nu am nimic neapărat cu spațiul basarabean, în afara faptului că este mâna noastră pierdută. Și ciungi nu prea vom face clădiri bune.

Alin Cristea: Care este sentimentul ce te incearca atunci cand esti in fata unei multimi ce striga “Unirea”?
George Simion: Dacă e să vorbim sincer, îngrijorare. Cum să facem să strige mai tare și cum să menținem strigătul ăsta activ, să-l facem productiv, și atunci când este fiecare la casele lui și nu mai e mânat de efectul de turmă.

Alin Cristea: Ai vorbit cu mii de oameni despre unirea Romaniei cu Basarabia, ce spun acestia? Care sunt cuvintele cele mai des auzite?
George Simion: Când mai am răbdarea necesară să ascult, aud chestii gen: nu vor. În Basarabia aud că nu vor românii, în România că nu vor basarabenii.

Dacă s-a mai schimbat percepția că nu ar vrea oamenii, deja s-a trecut la ideea că nu vor politicienii. E bine, avansam! “Degeaba ies mii de oameni în stradă, dacă politienii nu vor”. Probabil într-un an, doi, urechile noastre vor fi umplute cu “nu vor marile puteri”. Îmi aduc aminte ceva din facultate: mediul extern mai ți-l creezi tu daca reușești, sau adaptezi mediul intern la mediul extern.
Mă bucură faptul că tot mai mulți oameni susțin idealul reunirii și înțeleg că în afară de stomac mai trebuie să ne îngrijim și de
aproapele nostru și de sufletul nostru.

Și mai aud: Bravo! Bine, bine, bravo bravo, dar fă și tu ceva, că bravo-ul tău nu prea încălzește.

Solicităm în mod deschis politicienilor care reclamă voturile românilor să se responsabilizeze şi să aducă în graniţele naţionale cei peste trei milioane de români de la Est de Prut

Alin Cristea: Care sunt urmatoarele evenimente pe care Platforma Civica “Actiunea 2012″ urmeaza sa le organizeze, pentru promovarea ideii de unire?
George Simion: Pe data de 1 decembrie va fi un eveniment, dar nu iti spun, va fi o surpriza. Chiar și pentru mine.

În desfășurare avem campania electorală, până pe 9 decembrie. Intrați pe PACT PENTRU BASARABIA și puneți-vă candidatul la alegerile parlamentare din colegiul dumneavoastra să semneze. Solicităm în mod deschis politicienilor care reclamă voturile românilor să se responsabilizeze şi să aducă în graniţele naţionale cei peste trei milioane de români de la Est de Prut, privaţi de dreptul la Patria Mamă, bunăstare, securitate și identitate națională.

Și mai avem o campanie de pus stickere prin licee și facultăți- “Ce înveți la tinerețe, aia stii la bătrânețe”. Ne ajuti si tu, la Braila?

Nu politicienii o să facă unirea, ci oamenii

Alin Cristea: Vezi infaptuita unirea Romaniei cu Basarabia sub mandatul de presedinte a lui Traian Basescu?
George Simion: Mandatul lui Băsescu nu s-a terminat? Și chiar dacă nu, ce treabă are asta cu unirea? Nu politicienii o să facă unirea, ci oamenii.

Contextul potrivit poate veni oricând, noi trebuie să fim pregătiți

Alin Cristea: Cand vezi realizata unirea Republicii Moldova cu Romania?
George Simion: 4-5 ani. Altfel, va fi foarte greu după. Poate multora li se pare imposibil, dar gândiți-vă la anul de grație 1914. Sau, și mai târziu un pic, 1916. Gândiți-vă la Mica Unire, la pașoptiști, la unirea triburilor dacice sau alte exemple de istorie. Contextul potrivit poate veni oricând, noi trebuie să fim pregătiți.

Alin Cristea: Care sunt cele 3 cuvinte care crezi ca reprezinta cel mai bine poporul roman?
George Simion: Inconstanță, surpriză si frumusete.

Ce urmaș demn al Brătienilor este acela care refuză să vorbească despre Unire de teama unui presupus naționalism desuet?

Alin Cristea: Ce mesaj le-ai transmite politicienilor si factorilor de decizie din Romania?
George Simion: Om politic, în termeni largi, ești și tu, de exemplu. Nu trebuie sa fii neaparat băsist, neo-comunist, neo-liberal, sau ce porecle ori mai avea partidele noastre azi, ca să iei parte la luarea deciziei, in polis. Si mesajul pentru voi este unul clar: asumati-va Unirea. Deci, Alin Cristea, asumă-ți unirea, nu o mai “arde” rezervat. Ce urmaș demn al Brătienilor este acela care refuză să vorbească despre Unire de teama unui presupus naționalism desuet? Ce onoare puteți avea în fața românilor basarabeni dacă le mai arătați mult minciuna unei integrări  grabnice în UE?

Și să ne înțelegem bine, și peste 30 de ani, când să zicem că ar intra și cel de al doilea stat românesc în UE, ei tot ca moldoveni vor intra. Moldoveni europeni, parafa de CTC a națiunii inventate de Stalin.

Alin Cristea: Si un mesaj pentru romanii din Basarabia: sa aiba incredere, sa continuie sa spere sau sa se obisnuiasca cu ideea ca unirea este doar un ideal?
George Simion: Obișnuiți-vă cu ideea oameni buni. Aveți tot ce vă doriți de la viață, sutele de mii de eroi ar fi fost mândri de voi. Faceți petiții și eventuri online. Nu protestați, nu vă revoltați, lăsați-i pe alții să vă fure, sub pretextul că vă conduc. Studenților, mergeți și faceți multe traininguri, dezvoltați-vă personal, faceți cât mai multe școli de vară și bețiile aferente. Sindicaliștilor, faceți-vă și ultimul etaj la vilă. Bunicilor, pregătiți-vă de moarte, așteptând pensia și un litru de ulei, în prag de alegeri. Tați și mame, munciți în continuare ca robii pe salarii de nimic. Și nu vorbiți, repet, nu vorbiți despre Unire.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s