Jurnal de campanie – ziua 1

Posted: 9 mai 2013 in Aducem Basarabia acasă
Etichete:, , , ,
MIERCURI – 8 MAI
După o perioadă de pauză în colectarea semnăturilor la corturi, pe fondul zilei de 1 Mai și al Paștelui, am început activitatea la corturi în București. Am obținut o autorizație nouă de la Primăria Generală, pentru 7  corturi.1

Avem amplasate două noi locații: în fața magazinului Unirea și în Piața Romană – la coloane – care au fost deschise de  la 10.00 la 22.00.
Un al treilea punct, localizat în Piața Universității, colț cu librăria Eminescu a funcționat între 14.00-18.00.

O semnătură care ne-a bucurat ziua a fost aceea a unei doamne de circa 50 de ani care a venit direct să semneze, fără să dorească să asculte măcar vreun argument în favoarea inițiativei noastre: “Nu mă interesează, eu semnez oricând pentru Basarabia, părinții mei sunt de acolo. Mi-a spus povești teribile, pe care le voi ține minte toată viața și le-am spus și copiilor mei. Voi fi mereu alături de voi”.
De altfel, mulți dintre oamenii care vin la corturi sunt hotărâți din prima să se numere printre susținătorii legii care ar face din Republica Moldova o prioritate a statului român. În tumultul vieții hiper-agitate din București, când nimeni nu mai are timp nici de el, darămite de semenii lui, faptul că la vizualizarea cuvântului Basarabia mulți se opresc să își lase semnătura pe o listă este parcă un gest de oprire a timpului și de reparație morală pentru neamul românesc.

2

Sperăm ca de săptămâna viitoare să avem toate punctele funcționale, odată cu întoarcerea tuturor voluntarilor în București și înscrierea altora noi. Planificarea la puncte în Capitală se face pe:http://basarabia-acasa.ro/bucuresti-planificare-voluntari/

Mâine, o nouă zi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s