Mii de oameni în stradă pentru Unire

Posted: 25 septembrie 2014 in Basarabia mon amour
Etichete:,

Cum am promis la finalul articolului Am 28 de ani, voi publica modalitățile prin care o cauză civică poate coagula energiile a mii de oameni și, implicit, o pot pune pe agenda publică. Voi face asta pe episoade, exemplificând cu Marșul pentru Basarabia pe care Platforma Unionistă Acțiunea 2012 îl va desfășura în București pe 12 octombrie. Motivul pentru care fac este pentru că experienţa de activism civic pe care o avem va fi cu siguranţă utilă şi altora şi vă va ajuta pe voi, care nu ne cunoaşteţi încă, să înţelegeţi de ce BASARABIA e ROMÂNIA!

Primul episod: Puncte de informare în oraș

Punctele de informare din București sunt imperios necesare în a reuși să scoți în stradă pentru o cauză un număr considerabil de oameni.Pentru a reuși așa ceva e nevoie de voluntari energici și răbdători. De marțea asta până pe 11 octombrie vom fi în fiecare zi în stradă pentru a face să răsune din om în om faptul că duminică, 12 octombrie, se iese în stradă pentru Unire.

punct informativ Basarabia

Punctele trebuie să fie cât mai vizibile, pentru a atrage atenția trecătorilor. Din bătrâni, am prins un sistem de programare a voluntarilor în ture de 4 ore, timp de 12 ore pe zi: de la 10:00 la 14:00, 14:00 la 18:00, 18:00 la 22:00. În felul acesta, schimbul de tură se face de la o echip de voluntari la alta, fără necesitate de coordonare. Mai e nevoie de o persoană foarte capabilă la telefon, care să organizeze programările la puncte și de un sistem online de înregistrare/programare. Noi Îl avem pentru marșul din 12 octombrie într-un mod mai simplificat decât de obicei, la adresa:

http://actiunea2012.ro/lunile-tricolorului/implica-te-ca-voluntar

și nu-mi maginez că există unionist din București care să nu ajute aceste 3 săptămâni măcar 4 ore pe săptămână. Fără o „armată” de 150-200 de voluntari capabili, nu se poate organiza un eveniment de asemenea amploare și de asta fiecare contează.

Probleme

În București, oamenii sunt sătui de pliante, campanii și abordarea pe stradă. Organizația pe care o reprezint, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, are de anul trecut experiența a trei campanii cu puncte de informare, care ne-au „obosit” voluntarii în interacțiunea cu trecătorii, sictiriți de interacțiunea cu mediul exterior. De aceea, la această campanie ne-am hotărât să dăruim trecătorilor panglici tricolore. Cei care le acceptă, primesc și informația despre marșul nostru și, față de alte dăți, pleacă cu un zâmbet pe față, bucuroși că mai sunt și alții care iubesc România (descoperire interesantă chiar și pentru noi, prima dată, când ne-am dat seama că suntem mulți, foarte mulți).

punct informare basarabia

Dacă aveți drum azi și mâine puteți veni și voi să luați o panglică tricoloră de la stația de metrou Unirii 2, apoi puteți afla locația punctelor de informare de pe pagina noastră de Facebook.

Am observat la multe organizații că pun această muncă(puncte de informare) pe seama celor mai nepregătiți dintre susținatori, ceea ce e total greșit. În primul și primul rând, teoria nu se pupă mai niciodată cu practica, așa că cine aranjează puncte de informare ar fi bine să facă întâi un stagiu de pregătire pe teren, să vadă pulsul. Apoi mai sunt chestii precum motivare, lucru în echipă și așa mai departe dar… cel mai bun e proverbul nostru străvechi: UNIREA FACE PUTEREA

Alte probleme sunt reprezentate de vremea schimbătoare, mai ales în lunile septembrie-octombrie, care ne face să ocolim puncte cum ar fi corturile din oraș(aer liber). Și mai e o problemă cu punctualitatea oamenilor la puncte, de aceea doar cauzele sănătoase, în care aderenții sunt serioși și se implică ajung să se impună.

Voi continua în zilele următoarele serialul privitor la implicarea civică. Rugămintea, pentru toate episoadele acestui serial, sunt like&share, pentru răspândirea informațieiîn mediul online. Cu voi toți ne vedem în stradă pe 12 octombrie iar cu cei mai unioniști dintre voi, ne vedem la punctele de informare, muncind împreună pentru o informare care nu se poate baza doar pe televizor sau doar pe Facebook.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s